Vodafone Romania este prima retea mobila din tara care ofera acoperire nationala pentru servicii NarrowBand-IoT

  • Vodafone Romania ofera acoperire nationala pentru servicii NarrowBand-IoT
  • Grupul Vodafone a lansat tehnologia NB-IoT in Spania, Irlanda, Olanda, Cehia, Turcia, Italia, Australia, Africa de Sud si Germania

Bucuresti, 19 septembrie 2018 Vodafone este prima retea NB-IoT din Romania cu acoperire nationala pregatita sa ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gama larga de solutii si de aplicatii menite sa imbunatateasca si sa eficientizeze procesele de afaceri. Aceasta premiera nationala vine la scurt timp dupa un test de succes al tehnologiei NB-IoT realizat de catre Vodafone Romania si OMV Petrom pe echipamente situate in proximitatea sondelor in productie, in zone izolate, fara acces la internet si fara acoperire GSM.

Tehnologia NarrowBand-IoT ofera o eficienta energetica deosebit de buna, dispozitivele conectate prin NB-IoT avand capacitatea de a functiona timp de 10 ani cu o singura incarcare a bateriei. Cerintele reduse de banda ale technologiei permit ca in majoritatea solutiilor si aplicatiilor bazate pe aceasta technologie sa fie necesari doar cattiva octeti de date pentru a putea comunica zilnic cu aceste device-uri.

„Vodafone Romania face un pas inainte intr-o era a persoanelor si dispozitivelor interconectate prin lansarea primei retele NB-IoT din Europa de Sud-Est. Aceasta lansare consolideaza pozitia noastra de lider pe piata solutiilor IoT si va sustine un portofoliu cuprinzator de aplicatii care aduc clientilor nostri un set extins de beneficii, precum informatii mai relevante, costuri reduse si productivitate sporita a angajatilor”, a declarat Valeriu Nistor, Director Enterprise Business Unit, Vodafone Romania.

„Am realizat aceasta imbunatatire a retelei noastre la nivel national pentru a putea furniza servicii bazate pe technologia NarrowBand-IoT. Este un pas firesc intr-o lume in care companiile adopta solutii IoT la scara larga. Tehnologia NB-IoT deschide oportunitatea unui nou val de solutii si aplicatii care fac parte din sfera serviciilor 5G si care pana acum nu au beneficiat de elementul de conectivitate din cauza unor bariere, precum posibilitatea de conectare a dispozitivului distant la o sursa de energie electrica, costul solutiei precum si acoperirea radio necesara comunicarii cu acesta”, a declarat Catalin Buliga, Technology Director, Vodafone Romania.

Tehnologia NB-IoT are potentialul de a transforma modelele de afaceri dintr-o varietate mare de industrii datorita caracteristicilor sale specifice care o fac ideala pentru a conecta mii sau chiar milioane de dispozitive din teren. Tehnologia ofera o acoperire radio puternica pe arii extinse, ce ajunge si la dispozitivele amplasate in subteran sau in subsolul cladirilor. NB-IoT functioneaza in spectru radio licentiat, ceea ce inseamna ca aplicatiile care utilizeaza aceasta tehnologie vor beneficia de acelasi nivel de securitate si de fiabilitate cu care ne-am obisnuit astazi in retelele mobile.

Grupul Vodafone a lansat tehnologia NB-IoT in Spania, Irlanda, Olanda, Cehia, Turcia, Italia, Australia, Africa de Sud si Germania. De asemenea, Vodafone a pus bazele unei retele de laboratoare de testare NB-IoT, care asigura mediul de testare ideal necesar pre-integrarii pentru dezvoltatorii de aplicatii si pentru producatorii de dispozitive, module si cipuri.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 25 de tari, 46 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 18 tari. La 30 iunie 2018, Vodafone Group avea 534,5 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19,9 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *