Peste 38.000 brazi naturali s-au întors în magazinele LEROY MERLIN, pentru reciclare, ca rezultat al campaniei „Oferă a doua șansă bradului de Crăciun”

De 4 ani, LEROY MERLIN este singurul jucător din piața de bricolaj care derulează o campanie de responsabilizare socială ce încurajează reciclarea brazilor de Crăciun.

Pentru brazii achiziționați din rețeaua LEROY MERLIN și returnați în luna ianuarie în magazine, retailerul a oferit clienților un voucher de cumpărături în valoare de 25 lei.

Grija pentru mediu, parte din cultura organizațională LEROY MERLIN

Din totalul brazilor naturali vânduți în perioada noiembrie-decembrie 2018, peste 38.000 s-au întors în magazine, în containerele pentru reciclare. LEROY MERLIN a susținut integral toate costurile pentru închirierea containerelor de stocare. Ulterior, brazii au fost trimiși în centre de compostare unde au fost mărunțiți și valorificați energetic – transformați în combustibil sau în compost (îngrășământ pentru grădini și terenuri agricole).

„Reciclarea brazilor face parte, alături de alte acțiuni cum ar fi reîmpădurirea, din seria inițiativelor de dezvoltare durabilă derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 până în 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului înconjurător, începând cu anul 2017, LEROY MERLIN a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).LEROY MERLIN România îşi doreşte să apere pădurile din România şi acţiunea noastră este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din această ţară.” – a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN România.

Preferințele românilor privind Bradul de Crăciun

În 2018, românii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucăți vândute în perioada sărbătorilor de iarnă), optând pentru cei artificiali într-o proporție mult mai mică: 21.654 bucăți vândute.

Cu un preț începand de la 29,9 lei în funcție de dimensiuni și de calitatea lor, brazii naturali au ajuns în casele românilor de la mic la mare. Cei mai căutați au fost brazii de 69 lei și respectiv 79 lei, cu dimensiuni între 1,75 și 2,25 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *