Energia solara pentru un viitor mai sigur!

Energia electrica este foarte avantajoasa din multe puncte de vedere. Spre deosebire de energia creata de gazele naturale, cea electrica polueaza mai putin si este mai sigura. Acest lucru pot sa il garantez, deoarece locuinta mea este alimentata in intregime de curent electric. Acest lucru imi permite atat incalzire, cat si folosirea utilitatilor cu o singura forma de energie. Sunt multe avantaje, desi pe perioada de iarna intretinerea casei devine mai scumpa, din cauza faptului ca centrala electrica consuma destul de mult pentru a mentine o temperatura constanta.

Din acest motiv am fost nevoit sa gasesc o solutie pentru aceasta problema. Am descoperit un articol interesant pe internet, unde autorul mentioneaza puterea electrica produsa de sisteme fotovoltaice on grid.

Cum functioneaza un sistem fotovoltaic on grid?

Un sistem fotovoltaic pentru autoconsum de tip on-grid este un sistem fotovoltaic conectat la reteaua electrica publica in care energia electrica produsa nu se stocheaza (este fara baterii/acumulatori). Sistemul fotovoltaic on-grid rezidential/comercial este usor de instalat si programat.

Echipamentele de baza sunt panourile fotovoltaice si invertoarele on-grid, iar costurile cu achizitia si montajul sunt mai reduse decat in cazul sistemelor cu acumulare de tip autoconsum “off-grid”. Sistemele rezidentiale se diferentiaza de cele comerciale prin puterea instalata (de regula sub 10kW cu invertor on-grid monofazat sau trifazat) si prin faptul ca nu se urmareste acreditarea/licentierea pentru a deveni producator de energie.

Cautand pe internet un magaizn care sa comercialzieze astfel de sisteme fotovoltaice, am descoperit site-ul e-acumulatori.ro, care vinde atat sisteme fotovoltaice, cat si alte accesorii si mecanisme de produs si stocat energie.

Citind informatii pe site, am descoeprit ca e-acumulatori.ro este pe piata  inca din 2002 si este distribuitor oficial al brand-urilor Duracell, Wentronic, Genesis, Enersys, Eneloop, LaCrosse, Varta, Bosch si multe altele. Am mai aflat si ca aceasta firma recicleaza si preia in mod gratuit acumulatori in acest scop. Avand in vedere ca acumulatorii folositi pot fi un periocol pentru mediu, firma ofera aceste servicii gratuite pentru beneficiul tuturor.

Odata ce am fost lamurit ca acest magazin este locul de unde vreau sa cumpar un sistem fotovoltaic on grid, m-am uitat atent in categoria lor de produse pentu a face alegerea potrivita.

Am ales sa cumpar un sistem fotovoltaic off-grid 3,5Kw, cod produs SYS-OFF 3,5Kw. Sistemul este fabricat in Germania si este un model ce prevede stocarea energiei electrice in acumulatori.

Pachetul contine:

  • 14 x Panouri NeMo poli 250 W – Made in Germany
  • 1 x Invertor WESTECH WT-Combi S 24V/4000 cu sistem UPS
  • 3 x Controller de incarcare solara VS5024N 12-24V 50A
  • 30 ml cablu solar
  • 1 x 6mmq cu protectie UV
  • 1 x Sistem de montaj pentru panouri – 3,5 KW
  • 14 x Set conectori MC4 pentru cablu 4-6mmq
  • 3 x Doza de conexie cabluri etansa
  • 1 x Tablou electric cu sigurante si sistem de protectie
  • 6 x Acumulatori cu gel Westech SG-200-12 12V/200Ah

Pachetul contine absolut tot ce ai nevoie pentru a instala acest sistem fotovoltaic, iar instructiunile ofera informatii pentru a putea face singur montajul.

Recomand e-acumulatori.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *