Ericsson Mobility Report: asimilarea 5G, mai rapidă decât era de așteptat

  • Estimările arată că abonamentele 5G vor ajunge la 1,9 miliarde în 2024, pe măsură ce operatorii intensifică implementările și utilizatorii trec la dispozitive 5G.
  • Se anticipează că acoperirea 5G va ajunge la 45% din populația lumii până la sfârșitul anului 2024.
  • În 2024, rețelele 5G vor transporta 35% din traficul mobil global.

Dezvoltarea rapidă și entuziasmul pentru 5G au determinat Ericsson (NASDAQ: ERIC) să anticipeze încă 400 milioane de abonamente mobile îmbunătățite în bandă largă, la nivel global, până la sfârșitul anului 2024. Ediția din iunie 2019 a Ericsson Mobility Report estimează 1,9 miliarde de abonamente 5G – în creștere față de cele 1,5 miliarde anticipate în ediția din noiembrie 2018 – o creștere de aproape 27%.

Ca urmare a asimilării rapide 5G, au crescut în mod semnificativ și alte estimări. Acoperirea 5G este estimată să ajungă la 45% din populația lumii până la sfârșitul anului 2024. Aceasta ar putea crește până la 65%, pe măsură ce tehnologia de partajare a spectrului va permite implementarea 5G pe benzile de frecvență LTE.

Furnizorii de servicii de comunicații de pe mai multe piețe au trecut la 5G după lansarea smartphone-urilor compatibile cu 5G. În plus, furnizorii de servicii din unele piețe stabilesc obiective mai ambițioase pentru o acoperire a populației de până la 90% în primul an.

Angajamentul puternic al furnizorilor de chipset-uri și dispozitive este esențial pentru accelerarea adoptării 5G. Pe parcursul acestui an, urmează să intre pe piață smartphone-uri pentru toate benzile principale de spectru. Pe măsură ce dispozitivele 5G sunt din ce în ce mai disponibile și mai multe rețele 5G devin disponibile, se estimează peste 10 milioane de abonamente 5G în întreaga lume până la sfârșitul anului 2019.

Se așteaptă ca pătrunderea abonamentelor 5G să fie cea mai rapidă în America de Nord, 63% din abonamentele mobile anticipate în regiune pentru 2024 fiind pentru 5G. Urmează Asia de Nord-Est pe locul al doilea (47%) și Europa pe locul al treilea (40%).

Fredrik Jejdling, vicepreședinte executiv și director rețele la Ericsson, declară: „5G se dezvoltă cu siguranță într-un ritm rapid. Aceasta reflectă entuziasmul furnizorilor de servicii și al consumatorilor pentru această tehnologie. 5G va avea un impact pozitiv asupra vieților și afacerilor oamenilor, realizând câștiguri dincolo de IoT și cea de-a patra revoluție industrială. Cu toate acestea, se poate beneficia în totalitate de 5G doar prin crearea unui ecosistem solid în care toți partenerii din domeniul tehnologiei, al reglementării, securității și din industrie au un rol de jucat.”

Totalul traficului de date mobile a continuat să crească la nivel mondial în T1 2019, în creștere cu 82% față de anul precedent. Se estimează că acesta va ajunge la 131EB pe lună până la sfârșitul anului 2024, moment în care se preconizează că 35% va fi în rețele 5G. Există 1 miliard de conexiuni celulare IoT la nivel global, cifră care se așteaptă să crească la 4,1 miliarde până la sfârșitul anului 2024, din care 45% sunt reprezentate de Massive IoT. Industriile care utilizează Massive IoT includ utilități cu contorizare inteligentă, asistență medicală sub formă de îmbrăcăminte medicală și transport cu senzori de urmărire.

Raportul din iunie 2019 conține și trei articole scrise împreună cu furnizorii de servicii, care oferă informații despre progresele înregistrate pe piețele care urmează să adopte sau deja implementează 5G.

Cu Telstra în Australia, Ericsson explorează modul de gestionare a cererii în continuă creștere pentru date și video, păstrând în același timp experiența consumatorilor, în special pentru streaming de conținut live. MTS din Rusia ajută la descrierea modului în care rețelele mobile ar trebui să evolueze pentru a asigura nivelul de performanță al rețelei care va răspunde așteptărilor clienților în timpul pregătirilor pentru 5G. Articolul scris împreună cu Turkcell din Turcia analizează modul în care performanța rețelei și ofertele de servicii sunt gestionate printr-o implementare de rețele wireless cu acces fix (FWA).

Citiți versiunea integrală a Ericsson Mobility Report iunie 2019

NOTE CĂTRE EDITORI:
Aflați mai multe despre Ericsson 5G.
Aflați mai multe despre Ericsson Spectrum Sharing.
Aflați mai multe despre alte contracte ale Ericsson anunțate public.
Aflați mai multe despre parteneriatele 5G ale Ericsson.
Aflați mai multe despre cazurile de testare 5G ale Ericsson.

URMĂRIȚI-NE:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici.
www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

MAI MULTE INFORMAȚII LA:
Ericsson Newsroom
media.relations@ericsson.com  (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com  (+46 10 719 00 00)

DESPRE ERICSSON:
Ericsson le permite furnizorilor de servicii de comunicații să capteze întreaga valoare a conectivității. Portofoliul companiei cuprinde rețele, servicii digitale, servicii gestionate și afaceri emergente și este conceput pentru a-i ajuta pe clienți să treacă la utilizarea mijloacelor digitale, să sporească eficiența și să găsească noi fluxuri de venituri. De investițiile Ericsson în inovație în domeniul telefoniei fixe și mobile de bandă largă beneficiază miliarde de oameni din întreaga lume. Ericsson este listată la bursele Nasdaq Stockholm și Nasdaq New York. www.ericsson.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *