Confectii sudate

Confectiile sudate sunt imbinari ale metalelor. Acest tip de compus este utilizat pe scara larga in diferite industrii de productie, in special in inginerie. Pentru sudura, este necesar sa se respecte tehnologiile prevazute de legislatie si documentele de reglementare speciale. Numai profesionistii sunt autorizati pentru acest tip de activitate, precum compania Analko Aluminium Industry SRL, deoarece este asociata cu risc pentru viata. Pentru a intelege cum se imbina tipul de confectii sudate, trebuie sa stii ce tipuri de suduri exista, ce instrumente si surse de energie sunt utilizate si ce nivel de fiabilitate au aceste confectii sudate.

Surse de energie utilizate pentru sudura

Sursele de energie utilizate in confectii sudate sunt urmatoarele: arc electric, curent electric, flacara de gaz, radiatii laser, fascicul de electroni, ultrasunete.

Clasificarea proceselor de sudura a metalelor conform criteriilor tehnice

Semnele tehnice ale lucrarilor de sudura pot fi foarte diferite, si in conformitate cu acestea, se efectueze clasificarea acestor lucrari. Caracteristicile tehnice, impun o metoda de protejare a unui metal intr-o zona de sudare, de exemplu, in aer, in vid, in spuma, in gaz de protectie, sub flux sau folosind protectie combinata. De asemenea, procesele de conectare sunt impartite in mod discontinuu si continuu. In functie de gradul de mecanizare, sudura poate fi automatizata, automata sau manuala. Daca vorbim despre clasificarea pe tipuri de gaze protectoare, ele pot fi inerte sau active. In zona de sudura, metalele pot fi protejate prin protectie cu jet sau intr-o atmosfera controlata.

Tipuri de suduri

Sudura metalelor se realizeaza prin utilizarea unui anumit tip de energie, si, in functie de acestea, exista trei clase principale ale acestui tip de lucrare. Prima este sudura termica care este efectuata prin expunerea energiei termice asupra metalului, de exemplu, fascicul de electroni, gaz si altele asemanatoare. Sudura termomecanica este un tip de compus in care actiunea caldurii si a presiunii sunt exercite asupra pieselor, de exemplu, pentru sudura forjata, presarea cu arc, sudura prin contact si altele. Sudura mecanica se face prin conectarea pieselor utilizand numai energie mecanica, si aceasta clasa de sudura poate include sudura cu ultrasunete, la rece, cu explozie sau prin frecare si altele asemenea.

Domeniul de aplicare al sudurii

Metoda de imbinare a metalelor, inventata inca din antichitate, nu si-a pierdut popularitatea astazi, si este utilizata in intreaga industrie. Sudarea metalelor este utilizata in mod activ in confectii metalice, deoarece permite crearea de elemente decorative uimitoare. In afara de faptul ca o astfel de metoda de conectare a pieselor este considerata universala, este de asemenea avantajoasa din punct de vedere economic.

Cine poate face sudura

Sudura in confectii metalice industriale este realizata numai de specialisti pregatiti, care dispun de documente care confirma nivelul lor de calificare. Acest tip de conexiune este asociat cu un risc crescut, deoarece lucratorii trebuie sa fie in mod obligatoriu echipati cu imbracaminte speciala si echipament individual de protectie si trebuie sa se supuna in mod regulat instruirii privind siguranta. Compania Analko Aluminium Industry SRL are angajati numai astfel de specialisti pentru confectii sudate, care pot realiza lucrari de o mare complexitatea si de cea mai buna calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *