Cand apelezi la vopsirea in camp electrostatic si care este rolul acesteia

Domeniul mecanic si electric ne-a dat intotdeauna batai de cap, mai ales in lipsa unor cunostinte vaste si/sau a unor studii in domeniu. Se stie inca ca este un domeniu destul de vast si anevoios, insa pe care il poti intelege cu usurinta astfel incat sa poti apela la acesta ori de cate ori ai nevoie.

Daca procesul de vopsire electrostatica nu-ti este intocmai cunoscut si ti-ai dori sa fii la curent cu acest nou proces revolutionar, fie te intrebi la ce se utilizeaza si care sunt avantajele acestui proces, cand trebuie si de ce sa apelezi la vopsire in camp electrostatic, afli in cele ce urmeaza.

Ce este vopsirea in camp electrostatic si ce rol are

Cu siguranta procesul de vopsire iti este foarte familiar. Ba chiar poate ti-ai ajutat parintii macar o data sa vopseasca/varuiasca un lucru anume. Asadar, prin procesul de vopsire se intelege de la sine un proces de acoperire a unei suprafete cu o anumita vopsea.

Insa, trebuie sa stii ca pana acum ai realizat si/sau ai luat parte la un simplu proces clasic de vopsire, unul traditional, spunem noi.

Vopsirea electrostatica este un proces relativ nou si revolutionar care schimba intregul proces complet.

Acest proces nu se realizeaza de catre oricine, lucru de care probabil ti-ai dat deja seama. Doar o companie specializata in constructii metalice, operatiuni de finisare si vopsire iti poate oferi un astfel de serviciu, asa cum e Analko spre exemplu.

Pentru acest proces de vopsire trebuie sa stii ca in primul rand se utilizeaza o baza speciala, o pulbere de sinteza care se transforma intr-o vopsea cu grad intens de culoase, rezistenta la curgere si o acoperire perfecta chiar si dintr-un singur strat. E frecvent cunoscut ca procesul clasic de vopsire aparent poate dura o eternitate caci e necesar sa aplici mai multe straturi, trebuie sa tii cont de textura vopselei, pentru a o putea manevra corespunzator si pentru a preveni sa “patezi” suprafetele nedorite si trebuie folosita cu atentie pentru o acoperire uniforma.

Ei bine, acest lucru nu se intampla si in cazul vopsitului in camp electrostatic. Pentru acest procedeu se folosesc bineinteles utilaje specifice detinute de companiile care presteaza aceste servicii.

Astfel, pulberea utilizata are o capacitate ridicata de prindere pentru multe dintre materialele de constructii si agrement (piese metalice, lemn, automobile, accesorii sportive, etc), procesul fiind unul care se desfasoara mult mai rapid decat cel traditional.

Obiectele ce urmeaza a fi vopsite in acest mod trebuie sa fie pregatite riguros si sa se tina cont de pasii de lucru destinati acestei tehnici. In esenta, tu practic nu trebuie sa faci nimic, caci compania care iti pune la dispozitie un astfel de serviciu va tine cont de procesul de eliminare al impuritatilor, de modul de pregatire al suprafetei, de aplicarea vopselei si de uscarea acesteia.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca aceasta este o tehnologie de ultima ora care se destinge de vopsirea clasica prin rezistenta rezultatului final, cat si prin gradul ridicat de protectie asociat cu metalele cu proprietati corozive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *