Repatrieri decedati din intreaga Europa

Mare este Europa, iar romanii sunt in toate tarile acesteia! Romanii s-au intalnit cu conationalii lor si in Australia sau Noua Zeelenada, adica tocmai la capatul lumii, dincolo de granitele continentului nostru.

Oriunde s-ar duce romanul, poarta in sufletul sau dorul de tara si de cei dragi. Tocmai de aceea dorul este un cuvant exclusiv romanesc, care exprima durerea de a trai printre straini.

Viata ne duce acolo unde nu ne gandim. Plecam din tara sa studiem, sa muncim pe bani mai multi sau fiindca ne indragostim si ii urmam in zari necunoscute pe cei pe care ii iubim.

Romanii traiesc cu nostalgia sarbatorilor romanesti si a felurilor de mancare romanesti printre straini. Le lipsesc: sufletul cald al oamenilor, ospitalitatea, cuvintele calde care merg la inima.

Repatriere decedati  este unul dintre cele  mai nobile servicii care pot exista in lume.

In primul rand, ele au in vedere indeplinirea ultimei dorinte a celor plecati. Pamantul romanesc este altfel pentru un roman decat pamantul strain. Noi suntem educati astfel incat sa ne dorim sa ne odinim vesnic alaturi de mama si tata, de bunicul si de bunica si de vecinii care ne aduceau pere in poala si ne spuneau povesti.

Suntem sensibili si iubitori si dorim sa fim aproape de cei dragi.

In al doilea rand, romanii se iubesc unii pe altii si sar unii pentru altii, de aceea, in conditii normale, nu ar putea niciodata sa isi lase decedatii in strainatate si sa nu le dea din toata inima un colac, coliva si un pachetel cu de toate de pomana si sa nu le aprinda o lumanare.

Noi pastram legatura cu decedatii de-a lungul generatiilor, astfel ca putine morminte sunt neingrijite si numai mortii care nu mai au urmasi nu sunt vizitati la ceas de sarbatoare la mormant.

Firmele de pompe funebre implicate in repatrieri gestioneaza perfect aducerea in tara a decedatului, fara ca vreun apartinator sa fie nevoit sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul.

Cei care evalueaza la modul simplist repatrierea se gandesc probabil ca singurul lucru care trebuie facut este transportul funerar international al sicriului, dar nimeni nu iti da sicriul gata pregatit.

Iata ce cuprinde munca grea a repatrierii:

-consilierea din tara a familiei indurerate sau a celui care suna la firma de pompe funebre, solicitand ajutorul. Sa nu credeti ca este usor sa asigurati pe cineva care este prabusit de durere ca totul va fi bine!

-trimiterea masinii funerare pregatite, in tara unde a avut loc decesul. De multe ori se trimit doi soferi, sa conduca pe rand si drumul lung sa nu ii epuizeze.

-pregatirea trupului neinsufletit pentru asezarea in sicrie si transport. Mai intai trupul este spalat cu grija si imbalsamat, apoi imbracat elegant si asezat in sicrie.

-punerea la dispozitie a celor doua sicrie obligatorii, unul din zinc si altul din lemn, dar si a capacului si crucii inscriptionate.

-obtinerea dosarului complet de repatriere, fara de care masina funerara nu poate pleca spre casa cu sicriul.

Oriunde ar avea loc decesul cuiva apropiat, solicitati serviciile unei firme de pompe funebre si totul va fi mult mai usor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *