Axis Communications, Milestone Systems si Optex sustin conceptul de solutii inteligente integrate la Gala OSPA cu ocazia Zilei Securitatii Private din Romania

Axis Communications, Milestone Systems si OPTEX, lideri globali in echipamente video de retea, sisteme de management video IP (VMS) si solutii de detectie, vor participa vineri, 15 noiembrie 2019, la Ziua Securitatii si la Gala OSPA, unde vor prezenta si explica conceptul de solutii inteligente integrate, beneficiile pe care le ofera o abordare integrata, precum si modul in care raspunde aceasta provocarilor actuale si viitoare din domeniul securitatii.

Securizarea perimetrelor si, odata cu ele, a bunurilor si persoanelor gazduite de acestea, nu reprezinta o preocupare noua pentru societate, dar se observa un interes in crestere pentru solutii si sisteme de securitate. Aceasta tendinta arata ca tot mai multe organizatii inteleg atat riscurile cu care se confrunta, cat si nevoia de a le combate intr-un mod cat mai eficient. Ideea de eficienta isi schimba insa intelesul odata cu trecerea timpului si cu progresul tehnologic. Iar, in paralel, nu trebuie neglijata nici evolutia provocarilor din domeniul securitatii care devin tot mai complexe si, prin urmare, solutiile necesare sunt tot mai inteligente. Acest lucru se traduce prin proiectarea, instalarea si utilizarea unor sisteme integrate avansate, bazate pe echipamente si solutii ce incorporeaza tehnologii moderne. Importanta unor astfel de sisteme va fi explicata de trei companii de top din domeniul securitatii – Axis Communications, Milestone Systems si OPTEX – care vor participa la Ziua Securitatii Private si la Gala OSPA care are loc anul acesta pe data de 15 noiembrie la Hotel JW Marriott Bucharest.

Sub deviza “For a smarter, safer world”, Axis Communications produce solutii si echipamente video de retea la un nivel tehnologic avansat, continuand sa inoveze de la lansarea primei camere video de retea din lume si pana astazi. La ora actuala, compania ofera un portofoliu complet de camere de supraveghere video, pentru toate scenariile de utilizare si pentru toate bugetele, care se remarca prin calitatea excelenta a imaginilor si prin flexibilitatea de top. Aceste caracteristici se datoreaza in buna parte dezvoltarii si implementarii unor tehnologii avansate, precum Lightfinder pentru sensibilitate sporita la lumina, Forensic WDR pentru nivel ridicat de detalii in scene cu iluminat complex, OptimizedIR pentru monitorizarea mediilor intunecate sau Zipstream pentru optimizarea latimii de banda si a spatiului de stocare utilizat. In plus, Axis a acordat o importanta deosebita solutiilor de analiza video pe platforma ACAP (AXIS Camera Application Platform), care pot rula la nivelul echipamentelor video simplificand in acest mod atat procesarea la nivelul serverelor, oferind scalabilitate ridicata, cat si optimizarea transmisiei de date.

Milestone Systems se ghideaza dupa principiul “Make the world see”, iar rezultatul este cea mai buna platforma de management video (VMS) disponibila la ora actuala. Dezvoltata ca platforma deschisa, XProtect se remarca prin nivelul ridicat de flexibilitate oferit. Aceasta asigura cel mai extins suport pentru echipamente din industrie, ridicandu-se la peste 8000 de tipuri de camere si alte dispozitive. Iar lista se extinde continuu, intrucat dezvoltatorul pune la dispozitia partenerilor sai un SDK (Software Development Kit) pentru integrarea de noi solutii. Mai mult decat atat, XProtect se dezvolta continuu, prin actualizari si functii noi, create in functie de cerintele si necesitatile utilizatorilor. Din aceste motive, platforma Milestone XProtect este folosita la ora actuala in peste 150000 de instalari in intreaga lume.

“Sensing Innovation” este sloganul OPTEX care arata dedicarea cu care compania creeaza si propune spre integrare cele mai avansate solutii de detectie de pe piata, cu cele mai inalte certificari din domeniu. Cu o oferta bogata de senzori pentru detectia la intruziune, OPTEX produce modelele potrivite pentru orice tip de utilizator – de la locuinte si cartiere rezidentiale, pana la centre comerciale si spatii industriale – atat pentru interior, cat si pentru exterior. Indiferent ca este vorba despre modele cu tehnologie PIR, AIR sau LASER, acestea se remarca prin precizia foarte buna, prin flexibilitatea in instalare si configurare si prin solutiile de protectie implementate impotriva sabotajului. Printre principalele avantaje pe care le aduce instalarea solutiilor OPTEX este scaderea semnificativa a frecventei alarmelor false, ceea ce pe termen lung poate reduce semnificativ costurile de operare si eficientiza intregul proces de asigurare a securitatii obiectivelor.

Pe langa solutiile performante pe care le ofera, Axis Communications, Milestone Systems si OPTEX au in comun si relatia stransa pe care au deruleaza alaturi de canalul de parteneri: integratori, dezvoltatori, precum si distribuitori, prin intermediul carora se implica in cresterea nivelului de constientizare a riscurilor si provocarilor existente in societatea actuala si pun la dispozitie o baza larga de cunostinte. De asemenea, toate cele trei companii sustin proiectarea unor sisteme de securitate integrate, bazate pe tehnologii inteligente, care asigura mai multe niveluri de protectie. Prin urmare, Axis Communications, Milestone Systems si OPTEX au decis sa participe impreuna la Ziua Securitatii Private si la Gala OSPA, pentru a prezenta solutii inteligente integrate – “Integrated Intelligent Solutions”, concept care sta la baza solutiilor inteligente construite de cele trei branduri cu rezonanta.

Ziua Securitatii Private este un eveniment dedicat tuturor celor care lucreaza in acest sector deosebit de complex, cu implicatii majore din perspectiva economica si sociala. Conferinta include trei evenimente relevante pentru industria securitatii private din Romania si de mare interes pentru publicul larg. Gala OSPA (Outstanding Performance Awards) este un eveniment international cu rol in recunoasterea profesionistilor din domeniul securitatii private, prin decernarea trofeelor de excelenta in acest domeniu al securitatii, ce va avea loc in seara zilei de 15 noiembrie. In cadrul conferintei, Axis Communications, Milestone Systems si OPTEX va invita la standul comun extins (standurile 14 si 15), precum si la panelurile din cadrul conferintei unde vor sustine punctul de vedere al companiilor de renume international pe teme de actualitate din piata securitatii private din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *