Cum sa intretii un manometru profesional?

Atunci cand activezi in sfera industriala cel mai responsabil lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca echipamentele functioneaza mereu si sunt intretinute corespunzator. Daca ai achizitionat pentru compania ta un manometru profesional atunci vei putea afla in randurile urmatoare.

Un manometru digital este ideal pentru masurarea presiunii relative si diferentiale in instalatiile de aer conditionat, echipamente medicale si sisteme de control pneumatice. Masuratorile sunt usor de citit si controlarea manometrului se face la fel de usor deoarece modelele digitale sunt echipate cu un display mare pe care sunt afisate toate tipurile de valori obtinute in timpul masuratorilor.

Cum se intretine un manometru profesional?

Pentru a putea sa utilizezi in cele mai bune conditii un manometru, intretinerea acestuia este esentiala. Modelele de manometre comercializate pe piata se vand impreuna cu o carcasa pentru a asigura protectia echipamentului. Daca nu ai carcasa originala care sa nu permita prafului sa intre si sa il protejeze de socuri termice atunci iti recomandam sa achizitionezi o carcasa.

Tot pentru intretinerea manometrului, este recomandat ca periodic sa fie curatat cu ajutorul unei microfibre sau cu o solutie de curatare fara alcool. La manometrele anologice trebuie verificat periodic gradul de lubrifiere a mecanismului (atat a sondei cat si a mecanismului intern daca este cazul). La manometrele digitale sonda se curata dupa caz, zilnic, cu o solutie speciala de lubrifiere si curatare.

In afara procedurilor standard de calibrare, acest lucru se mai poate realiza ori de cate ori se schimba bateria. Bateria de cele mai multe ori poate tine chiar mai mult de un an insa se recomanda schimbarea acesteia: o data la 6 luni sau daca manometrul nu a mai fost folosit timp de 3 luni. Daca apar erori in timpul efectuarii masuratorilor, atunci acest lucru se poate intampla din mai multe cauze:

  • Probleme de functionare ale sondei (particule de praf sau reziduuri ce blocheaza partea mobila a sondei)
  • Pregatirea necorespunzatoare a piesei pentru masurat
  • Erori in constructia etaloanelor de calibrare
  • Erori in constructia bancurilor de masurare

Manometrul trebuie verificat si intretinut periodic chiar daca utilizarea acestuia nu este atat de frecventa. Acest lucru este esential pentru a putea sa utilizezi echipamentul de masurare in cele mai bune conditii ori de cate ori este nevoie.

Unde poti sa gasesti cele mai bune manometre?

Mai ales pentru sfera industriala este esential ca astfel de echipamente sa fie achizitionate de la companii furnizoare de incredere. Mediul online este locul unde te poti informa si sa gasesti cele mai optime solutii. Solicita o oferta personalizata si realizeaza comparatii de preturi si de caracteristici iar astfel vei putea sa gasesti cele mai bune manometre.

Respectand recomandarile de intretinere de mai sus vei putea sa utilizezi manometrul in cele mai bune conditii pe termen lung si sa realizezi masuratori eficiente de fiecare data. Un manometru este foarte util mai ales in domeniul industrial, asadar, daca doresti sa alegi cel mai bun model atunci indreapta-ti atentia catre mediul online unde vei putea sa gasesti intotdeauna solutiile potrivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *