Samsung Memory – Memorie pentru filmările de la înălțime

În ultimii ani, dronele au devenit un gadget la modă datorită disponibilității și prețului competitiv. Poți auzi din ce în ce mai des bâzâitul dispozitivelor care zboară deasupra plajelor, a munților sau chiar a nunților în aer liber, deoarece pasionații de fotografie și film doresc să surprindă imagini extraordinare din călătoriile lor. O calitate bună a dronei este un aspect de luat în considerare, dar, de asemenea, merită să te asiguri că nu va fi necesar ca drona să aterizeze în mod constant din cauza unui card de memorie plin sau, și mai neplăcut, să riști să pierzi înregistrările prețioase.

Ce card SD să alegi atunci când începi să folosești o dronă?

Tocmai îți începi aventura cu filmările aeriene? Poți găsi online informații potrivit cărora un simplu card de memorie de 32 GB este suficient pentru începători, oferind o oră de înregistrare la 30 cps și calitate HD. Totuși, aceasta nu este o soluție bună deoarece, după testele de zbor inițiale, toată lumea își va dori mai mult. Nu ne referim doar la durata înregistrării, ci și la îmbunătățirea calității. Aceasta depinde de alți parametri decât memoria, și anume viteza de scriere a cardului. Înregistrarea în format 4K la 60 de cadre pe secundă necesită o viteză de scriere de cel puțin 30 MB/s. Cardul microSD Samsung Pro Endurance de 32 GB oferă această valoare, dar creșterea calității înregistrării înseamnă și o nevoie mai mare de memorie. Cardurile din această gamă, în versiunile de 128 GB și 256 GB, oferă viteze de scriere de până la 40 MB/s (și viteze de citire de până la 100 MB/s). Caracteristica lor principală este longevitatea, un factor esențial pentru funcționarea neîntreruptă în dispozitive precum camerele auto. Vor avea rezultate bune și pentru pasionații de drone, dar după câteva zboruri, atunci când vor descoperi plăcerea filmatului de la înălțime, este posibil să se dovedească insuficiente.

Planifică în avans

De aceea, când cumperi o dronă, merită să planifici în avans și să investești de la bun început într-un card creat pentru înregistrările de cea mai înaltă calitate. Experții în filmările cu dronele estimează că dispozitivele lor au nevoie de cel puțin 60 MB/s pentru înregistrările în format 8K, la 60 de cadre pe secundă și chiar 90 MB/s pentru cele la 120 de cadre pe secundă. Atât cardul Samsung Pro Plus, cât și Evo Plus depășesc semnificativ acești parametri. Primul oferă o viteză de scriere de 120 GB/s, în timp ce al doilea oferă 130 GB/s.

Aceasta este o alegere optimă dacă știm că vom folosi drona în mod intensiv (de exemplu, în timpul vacanțelor). Înregistrările vor fi fluide și tipul cardului nu va împiedica păstrarea amintirilor. Capacitățile mari ale cardului (de până la 512 GB) vor permite surprinderea perfectă a vederilor panoramice din vacanțe, fără nevoia frecventă de a transfera fișiere. Toate cardurile prezentate sunt rezistente la umiditate, schimbări de temperatură și alți factori dăunători (cum ar fi câmpurile magnetice), așadar datele for fi în siguranță chiar și în cele mai aspre condiții.

În concluzie, dacă intenționezi să folosești drona ca o jucărie ocazională, poți investi într-un card de capacitate redusă. Va fi suficient pentru filmările inițiale. Pentru o alegere pe termen lung, care să nu-i dezamăgească pe cei ce se axează pe calitate, cardurile de memorie cu viteze mai mari, în mod special soluțiile din seriile Pro Plus și Evo Plus, ar trebui să fie achiziția preferată dacă mergi în vacanță cu o dronă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *