Zyxel – 5 instrumente indispensabile pe zona de securitate

  • 70% din mail-urile trimise la nivel global sunt SPAM.
  • 90% din mail-urile SPAM sunt purtătoare de malware.
  • 1600 – numărul mediu de atacuri săptămânale la nivel global asupra organizațiilor.
  • 38% – creșterea numărului de atacuri Y2Y

31 iulie 2023 – Toate tipurile de afaceri, fie ele mari sau mici, au nevoie de cel mai înalt nivel posibil de protecție împotriva potențialelor atacuri rău intenționate și a accesului neautorizat. Fără măsuri de securitate adecvate, puteți pierde integritatea rețelei și a datelor. De aceea, un sistem solid de securitate a rețelei este esențial pentru a securiza rețelele împotriva potențialelor amenințări, cum ar fi pierderea de date, furtul și sabotajul. Pandemia și lucrul de acasă au condus la mai multe provocări pe zona de securitate. Potrivit studiilor realizate de firmele de cercetare, în anul 2022 s-au înregistrat în medie 1600 de atacuri săptămânal pentru fiecare organizație, în creștere cu 38% față de anul precedent.

În continuare, vă prezentăm câteva instrumente indispensabile pe zona de securitate.

  1. Anti-Malware

Infractorii cibernetici de astăzi se ascund nu numai în cele mai întunecate colțuri ale internetului, ci și în restaurantele sau cafenelele pe care le vizitezi și în care te conectezi.

Serviciul Anti-Malware de la Zyxel încorporează tehnologia de vârf cu terțe părți, care a atins rate de detectare deosebită, obținând constant premii de la laboratoarele independente de testare AV-Comparatives Malware Protection. Utilizând răspunsul rapid și o abordare ușoară a securității, Zyxel îmbunătățește eficiența serviciului anti-malware consumând în același timp o putere de calcul limitată, oferind protecție completă împotriva malware-ului „în sălbăticie” care se află în prezent pe o gamă largă de rețele globale.

Integrarea produselor gateway de securitate Zyxel permite scanarea malware bazată pe flux, precum și oferirea de suport pentru diferite protocoale, inclusiv HTTP, FTP, SMTP și POP3. Este oferit și suport suplimentar pentru inspecția de criptare SSL (HTTPS).

  1. Anti-Spam

E-mailul este cea mai comună metodă și punctul de plecare al atacurilor care vizează organizațiile. Filtrele Anti-Spam detectează și filtrează e-mailurile spam cu protecție cuprinzătoare, cu mai multe straturi. E-mailul este o formă indispensabilă de comunicare care și-a făcut loc în fiecare aspect al vieții noastre moderne. Cu toate acestea, statisticile arată că mai mult de 70 la sută din toate e-mailurile sunt spam, iar mai mult de 90 la sută din spam poartă o anumită formă de malware.

Zyxel Anti-Spam folosește un sistem de apărare pre-perimetru bazat pe cloud pentru a vă proteja e-mailul de malware. Serviciul Zyxel Anti-Spam reduce e-mailul nesolicitat și crește productivitatea afacerii, permițându-vă să blocați spam-ul la marginea rețelei, eliberând astfel serverele de e-mail.

  1. Application Patrol

Rețelele de astăzi sunt atacate de o gamă în continuă expansiune de amenințări. Întrucât viitorul muncii este flexibil și munca de la distanță este utilizată pe scară largă, gestionarea angajaților care pierd prea mult timp cu aplicații care nu sunt legate de muncă poate fi o provocare majoră pentru companii. Administratorii se confruntă cu pierderea nu numai a riscului de securitate, ci și a productivității și a lățimii de bandă a rețelei din cauza utilizării nerestricționate a Internetului.

Zyxel Application Patrol este proiectat pentru a oferi managementul aplicațiilor de nivel 7, clasificarea acoperă aplicații de rețea bine-cunoscute, cum ar fi rețele sociale, jocuri, productivitate și alte aplicații și comportamente web. Baza de date Zyxel acceptă mii de aplicații și comportamentele acestora, împreună cu aplicațiile în creștere și în continuă schimbare, operațiunile noastre funcționează cu ciclul repetat de colectare, analiză și verificare a fluxului.

  1. Intrusion Prevention System

Atacatorii exploatează adesea vulnerabilitățile sistemelor sau ale aplicațiilor pentru a întrerupe și a obține controlul asupra aplicațiilor sau mașinilor.

Sistemul de prevenire a intruziunilor (IPS) Zyxel este cunoscut și sub denumirea de Detectare și prevenire a intruziunilor (IDP), care este o tehnologie de securitate a rețelei și de prevenire a amenințărilor care ajută companiile să stabilească măsuri de securitate în timp util împotriva atacurilor cunoscute de tip zero-day. Serviciul IPS vă protejează pe deplin mediul de rețea de afaceri cu detectarea anomaliilor de trafic dintr-o gamă largă de activități suspecte – cum ar fi injecția SQL, DoS și aplicațiile rău intenționate.

  1. Filtrare Web

Există multe site-uri rău intenționate existente care pot capta utilizatorii, pot infecta sistemele cu viruși sau instalează programe spyware atunci când sunt accesate neglijent. O soluție eficientă este necesară pentru ca administratorii să gestioneze accesul la web și să controleze traficul atunci când angajații accesează site-uri web.

Zyxel Web Filtering este un serviciu de abonament de securitate complet integrat care protejează rețelele împotriva atacurilor rău intenționate de la site-uri web necinstite, ajutând în același timp administratorii să gestioneze și să controleze accesul utilizatorilor. Zyxel Web Filtering utilizează abordări hibride, inclusiv o bază de date stocată în cache local și o bază de date URL optimizată pentru cloud, îmbunătățind performanța și acuratețea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *