Studiu de caz ATEN: Solutie de distribuire a semnalului si control media pentru sala de conferinte digitale din cadrul Tribunalului de Stat de la Roma

Bucuresti, 13 October 2023 – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, cu ajutorul partenerului sau Vivaldi Comm, la cererea Ministerului Justitiei din Roma a implementat un sistem de distributie media pentru sala principala de intalnire din cadrul Tribunalului de Stat unde procurorul national se intalneste cu oficialii statului italian si cu oficialii straini.

Conferinte de combatere a criminalitatii

Sala de conferinte are 38 de locuri si toate sunt echipate cu un terminal multimedia cu sistem de conferinte paperless, capabil sa afiseze independent video sau fisiere incarcate pe un server si care incorporeaza un sistem cu 3 camere cu focus automat care permite filmarea de aproape a fiecarui delegat. Acelasi terminal multimedia ofera participantilor la reuniune posibilitatea de a asculta 2 canale de traducere simultana.

Avantajul acestei solutii este ca a oferit clientului un sistem extrem de fiabil si simplu de utilizat, care nu necesita asistenta tehnica pentru a functiona fara probleme”, a declarat Matteo Nardini, director de vanzari la VivaldiComm (distribuitor)

Pentru a putea raspunde cerintelor Ministerului Justitiei, solutia ATEN implementata a urmarit sa:

1) Asigure distributia media – In scopul reuniunilor oficiale la nivel inalt, toti participantii ar trebui sa beneficieze de o distributie media fara probleme pe terminale multimedia ergonomice si functionale, atat pentru inregistrarea cu microfon, cat si pentru vizualizarea continutului video provenit de la PC-uri si de la sistemul de prezentare.

2) Asigure interoperabilitate ridicata – Componenta de distributie media trebuie sa functioneze fara probleme cu un sistem de prezentare fara fir integrat in rack, un sistem de conferinta paperless format din 38 de terminale multimedia si trei camere incorporate in masa de conferinta, precum si cu unitati de interpretare amplasate intr-o cabina separata.

3) Permita un control usor – Pentru intalnirile guvernamentale la acest nivel, in care timpul si resursele trebuie utilizate eficient, este esential ca toate echipamentele sa poata fi operate fara probleme astfel incat fluxul oficial de intalniri sa nu fie intrerupt.

Harta configurata a retelei in acest caz:

Sistem extrem de fiabil si simplu de utilizat

Avantajul principal al solutiei ATEN aleasa de catre Ministerul de Justitie din Roma este dat de  distributia fiabila a semnalelor video HDMI provenite de la camere, PC-uri si sisteme de videoconferinta bazate pe PC catre terminalele sistemului de conferinte, precum si independent catre doua monitoare de 65″ amplasate extern si cabina de traducere si consta in urmatoarele echipamente:

1) UC3022 – CAMLIVE™ PRO (captura video HDMI duala catre USB-C UVC) – ce permite mixarea si inregistrarea a doua clipuri video live 4K non-HDCP in format 1080P UVC pe PC sau pe un dispozitiv mobil prin intermediul interfetei USB 3.x, cu o tranzitie fara intreruperi, avand un control intuitiv prin aplicatia intuitiva Android / iOS ce permite configurarea echipamentului de filmare si regia emisiei. Folosind chei cromatice usor de identificat acesta permite utilizatorilor sa apara oriunde doresc prin schimbarea fundalului.

2) VE2812R – este un receptor HDMI alimentat de tehnologia HDBaseT™ ce poate primi semnale 4K HDMI de la distante de pana la 100 m printr-un singur cablu Cat 5e/6/6a sau ATEN 2L-2910 Cat 6. Cu modul HDBaseT Long Reach activat, poate furniza semnale HDMI la o claritate de 1080p pana la o distanta de 150 de metri.

3) VE2812T – VE2812T este un transmitator de semnale VGA (cu audio) si HDMI pana la o distanta de  100 m printr-un singur cablu Cat 5e/6/6a sau ATEN 2L-2910 Cat 6. VE2812T garanteaza o transmisie fiabila a semnalelor HDMI, acceptand formatele audio 3D, Deep Color si HD incorporate fara pierderi. De asemenea, asigura transmisia VGA (cu audio) la distante de pana la 100 m. In plus, cu modul Long Reach activat, poate furniza rezolutii de pana la 1080p la distante de pana la 150 m printr-un singur cablu Cat 5e/6.

4) VE801 – Extender-ul HDMI HDBaseT-Lite poate furniza un semnal HDMI pe o distanta de pana la 70 m de la sursa HDBaseT folosind un cablu Cat 5e/6/6a. Accepta functii HDMI care includ rezolutii de imagine 3D, Deep Color si 4K, plus Dolby Digital 5.1, audio DTS HD si este compatibil HDCP oferind astfel protectie impotriva copierii si previne pirateria pentru trei tipuri de conexiuni principale. Designul all-in-one VE801 permite o montare usoara a dispozitivului in orice locatie. Panoul lateral ofera caneluri rezistente la alunecare care ajuta la prevenirea caderilor accidentale la instalarea unitatii. VE801 este perfect pentru centrele de divertisment digital sau orice sistem care necesita o calitate superioara a inregistrarilor video ce trebuie livrate la distante mari de sursa.

5) VK2100 – se instaleaza cu usurinta intr-un proiect existent si se integreaza perfect cu produsele ATEN VanCryst pro-A/V si cu aproape orice alte dispozitive hardware care se afla intr-o camera, inclusiv echipamente A/V, iluminat, sisteme de conferinte, aer conditionat, senzori de miscare, intrerupatoare de alimentare si multe altele. Cutia de control VK2100 serveste ca platforma centrala in care sunt conectate dispozitivele hardware – pentru a fi monitorizate, gestionate si controlate direct printr-o interfata grafica personalizata de pe orice dispozitiv mobil iOS, Android sau Windows.

Implementarea ofera suport larg pentru afisaj si dispozitive sursa si integreaza cu succes mai multe dispozitive si sisteme terte, in timp ce tehnologia proprietara ATEN EDID Expert™ permite performante video fluide si de inalta calitate, cu rezolutie optima pe diferite ecrane.

Intregul sistem este gestionat fara efort de sistemul de control ATEN. Printr-o interfata intuitiva pe o tableta, moderatorul poate personaliza configuratiile salii necesare pentru reuniunea in curs si poate controla hardware-ul cu doar cateva click-uri si cu o expertiza tehnica minima necesara.

Toate aceste echipamente se regasesc in portofoliul ATEN si pot fi implementate de orice institutie de nivel inalt, central sau la nivel local, precum si de orice companie care doreste sa imbunatateasca nivelul de securitate si de calitate a semnalului video.

In Romania institutiile statului atat la nivel central, cat si la nivel local au nevoie de acest gen de sisteme care sa asigure intalniri de lucru de calitate, ceea ce poate conduce la o crestere a importantie la nivel diplomatic atat pentru tara noastra, cat si pentru institutiile locale care sunt modele la nivel de utilizare eficienta a tehnologiei. Echipa ATEN ofera consultanta partenerilor sai pentru a eficientiza si asigura cea mai buna calitate pentru distribuirea semnalului in spatiile de intalnire”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Central & Eastern Europe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *