DigiSinergy: piața de software pentru gestionarea documentelor a crescut cu peste 10% în 2023. Ritmul de creștere accelerează anul viitor

  • România se înscrie în tendințele globale privind avansul pieței Sistemelor de Management al Documentelor (DMS), cu un ritm anual de creștere de 13% până în 2028
  • Antreprenorii tineri, cu apetit pentru soluții inovative, susțin creșterea pieței de DMS în România
  • DigiSinergy intră în parteneriat cu Canon pentru distribuirea pe piața locală a soluției Therefore, o platformă complexă pentru administrarea documentelor

 

București, xx octombrie 2023 – Inovațiile tehnologice, extinderea digitalizării în companiile din România și tranziția către medii de lucru digitale și hibride au favorizat creșterea pieței de software pentru gestionarea documentelor cu peste 10% în 2023, potrivit DigiSinergy, companie de tehnologie și expert în transformarea digitală a business-urilor.

România se înscrie în tendințele europene și globale privind avansul pieței Sistemelor de Management al Documentelor (DMS), care va înregistra o rată anuală de creștere de 13% până în 2028, potrivit companiei de consultanță și cercetare Fortune Business Insights. Valoarea pieței europene va depăși 1 miliard de dolari, în 2030, și se va apropia de 19 miliarde de dolari la nivel mondial.

În România, piața DMS s-a concentrat în sectorul public și în câteva mari corporații, până de curând. Lucrurile se îmbunătățesc în acest domeniu, odată cu schimbarea de mentalitate în rândul antreprenorilor tineri, al căror apetit pentru inovație și eficiență este mai mare.

Totodată, la nivel mondial, dezvoltări semnificative în acest sector sunt susținute și de companiile mari de tehnologie, ale căror inițiative și noi tehnologii au vizat și crearea de soluții de gestionare a documentelor, menite să îmbunătățească productivitatea și să faciliteze un mediu de lucru inteligent și flexibil, post-pandemic.

DigiSinergy, parteneriat strategic cu Canon pentru distribuirea soluției Therefore

Pe piața din România, un impuls major în această direcție vine din parteneriatul dintre DigiSinergy și Canon, pentru susținerea soluției Therefore, o platformă complexă pentru administrarea documentelor. Această colaborare este o continuare a parteneriatului stabilit în 2018, când DigiSinergy a implementat în România soluția de OCR de la IRIS, un produs Canon.

Therefore se distinge prin capacitatea de a gestiona diverse tipuri de fișiere – text, imagine, video, audio – direct în platformă, fără necesitatea utilizării altor aplicații specifice. Integrarea nativă cu suita Office de la Microsoft și cu programe ERP populare, cum ar fi SAP sau Microsoft Business Central, simplifică și accelerează procesele de implementare. Un exemplu concret este capacitatea soluției de a prelua facturile din ANAF, de a le procesa și de a le transmite automat în sistemul ERP al companiei.

Canon, lider în industria de printing, își extinde astfel orizonturile către domeniul digital, investind în soluții de top pentru gestionarea documentelor și optimizarea fluxurilor de lucru. Beneficiile aduse de soluția Therefore sunt evidente, mai ales în contextul actual, când eficiența și reducerea erorilor devin imperative.

Parteneriatul cu Canon vine în sprijinul accelerării procesului de digitalizare în România. Soluția Therefore nu doar că abordează nevoile curente ale organizațiilor locale în gestionarea eficientă a documentelor, dar creează și un precedent în domeniul inovării și eficienței în managementul documentelor. Totodată, este un angajament solid din partea noastră către consolidarea pieței DMS din România, oferind companiilor soluții robuste și flexibile care le permit să își optimizeze operațiunile și să răspundă provocărilor actuale”, spune Natalia Lepădatu, cofondator DigiSinergy.

Cine utilizează soluții DMS in România

În România, soluțiile DMS sunt utilizate, preponderent, de companiile mari, instituțiile de învățământ, firmele de avocatură, companiile de resurse umane sau de notarii publici. Aceste entități au un volum mare de documente și necesită procese clare și eficiente de aprobare, verificare și arhivare. Iar Therefore aduce o soluție robustă și flexibilă care se adaptează nevoilor variate ale acestor organizații.

Având în vedere rezistența la schimbare și pregătirea digitală redusă a angajaților din România, adoptarea soluțiilor DMS poate întâmpina inițial rezistență. Cu toate acestea, beneficiile în termeni de economisire a timpului, reducere a erorilor și creștere a eficienței sunt argumente solide pentru tranziția către un mediu de lucru digitalizat și care conving tot mai multe companii să implementeze astfel de soluții.

Prin parteneriatul cu Canon și implementarea soluției Therefore, DigiSinergy subliniază angajamentul său de a sprijini digitalizarea în România, oferind soluții moderne care răspund cerințelor actuale ale pieței. Parteneriatul deschide noi orizonturi pentru optimizarea gestionării documentelor și stimulează creșterea pieței DMS în România, în linie cu tendințele globale și europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *