AOC și Philips Monitors fac progrese remarcabile în procesul de sustenabilitate, confirmate de certificarea EPEAT Climate+

București, 28 noiembrie 2023 – MMD, unul dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume, partener licențiat al brandurilor pentru Philips Monitors și AOC, unul dintre cei mai importanți producători de ecrane, anunță obținerea certificării EPEAT Climate+. Logo-urile celor două branduri sunt afișate acum în mod proeminent pe pagina web EPEAT, o recunoaștere a rolului important pe care îl ocupă în domeniul tehnologiei ecologice. Această certificare reconfirmă dedicarea companiilor pentru dezvoltarea de produse de înaltă performanță care respectă standarde stricte de mediu.

În fața evoluției accelerate a crizei climatice din prezent, există o nevoie urgentă de soluții inovatoare în toate sectoarele, în special în sectorul tehnologiei informației și a comunicațiilor (TIC). Provocarea urgentă de a conserva mediul înconjurător necesită acțiuni imediate atât din partea producătorilor, cât și a consumatorilor.

Certificarea EPEAT Climate+: un nou punct de referință
Certificarea EPEAT Climate+ poziționează monitoarele AOC și Philips ca lideri al eforturilor de a produce electronice sustenabile. Procesul de certificare, supervizat de Consiliul Global al Electronicii (GEC), necesită respectarea unor criterii stricte care asigură faptul că produsele sunt proiectate și fabricate cu o atenție deosebită acordată reducerii amprentei de carbon și atenuării schimbărilor climatice. EPEAT Climate+ reunește producătorii care au produse înregistrate EPEAT ce au obținut desemnarea EPEAT Climate+.

Cerințe necesare pentru ca un produs să obțină desemnarea EPEAT Climate+.
Pentru a obține desemnarea EPEAT Climate+, produsele trebuie să îndeplinească mai multe criterii cheie, reflectând o abordare cuprinzătoare a sustenabilității:

1.Informații publice și verificate de terți privind emisiile de gaze cu efect de seră ale produselor: informații transparente și verificate privind emisiile de gaze cu efect de seră ale produselor.
2.Procese de fabricație în amonte eficiente din punct de vedere energetic: procese de fabricație care acordă prioritate eficienței energetice.
3.Obiective de reducere a emisiilor de GES bazate pe date științifice: angajament față de obiective fundamentate științific pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
4.Aprovizionarea cu energie regenerabilă: utilizarea surselor de energie regenerabilă în fabricarea produselor.
5.Standardele de eficiență energetică a produselor: respectarea unor standarde ridicate de eficiență energetică a produselor.

Aceste criterii, elaborate în colaborare cu un spectru larg de părți implicate, inclusiv producători, oameni de știință, factori de decizie politică și susținători ai sustenabilității, sunt concepute pentru a se asigura că produsele îndeplinesc cele mai înalte standarde de decarbonizare din industrie.

Un angajament real pentru sustenabilitate
Certificarea nu recunoaște doar designul ecologic al produselor, ci și practicile responsabile ale companiilor care le fabrică. Experții de verificare din partea unor terți, aprobați de GEC, garantează că au fost îndeplinite toate criteriile climatice necesare, adăugând un nivel semnificativ de credibilitate desemnării EPEAT Climate+.

Impactul asupra consumatorilor și asupra mediului
Această certificare este semnificativă în contextul actual în care consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alegerilor lor asupra mediului. Aceasta îi ajută pe cumpărători să identifice rapid produsele tehnologice care sunt proiectate și fabricate cu gândul la atenuarea schimbărilor climatice, contribuind astfel la efortul colectiv de a atenua criza climatică. Realizarea AOC și Philips Monitors le permite consumatorilor să ia decizii în cunoștință de cauză, selectând produse care se aliniază cu valorile lor de responsabilitate față de mediu.

“Credem cu tărie că sustenabilitatea este unul din factorii cruciali ai succesului nostru și ne oferă oportunitatea de a ne folosi abilitățile, expertiza și relațiile din industrie pentru a crea un viitor mai bun pentru societate și pentru mediul în care trăim cu toții. Dorim să mulțumim Consiliului Global al Electronicii pentru lansarea noii certificări a produselor desemnate EPEAT Climate+, care va facilita producătorilor precum Philips și AOC să introducă pe piață produse mai sustenabile”, precizează Kevin Yang, Technical Product Lead EU | Global Product Manager at Philips / AOC Monitors & IT.

Progresul către un viitor mai verde
Obținerea de către AOC și Philips Monitors a certificării EPEAT Climate+ marchează un pas important în drumul către sustenabilitatea mediului. Aceasta demonstrează o abordare proactivă a integrării sustenabilității în produsele lor și reflectă angajamentul față de bunăstarea mediului și a utilizatorilor.

Despre AOC
Fondat în 1967, AOC este un brand lider la nivel mondial de monitoare și accesorii IT și o subsidiară a TPV Technology Limited, cel mai mare producător de LCD-uri din lume. Portofoliul cuprinzător de produse AOC oferă soluții inovatoare, ergonomice, ecologice și elegante, atât pentru aplicații profesionale, cât și personale.
Sub-brand-ul AOC, AGON by AOC, oferă unul dintre cele mai puternice portofolii de monitoare de gaming de înaltă performanță din lume și un ecosistem complet de accesorii de joc grupate în trei categorii: AOC GAMING pentru jucătorii de casual, AGON pentru jucătorii competitivi și AGON PRO pentru entuziaști și jucătorii profesioniști de esports. Din 2020, AGON by AOC este una dintre cele mai importante brand-uri de monitoare de gaming și o alegere de top pentru jucătorii din întreaga lume.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul oficial AGON by AOC sau să urmăriți AGON by AOC pe Facebook, Twitter, sau Instagram

Despre MMD
MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”), înregistrată în Olanda, cu sediul central în Amsterdam, este o companie deținută în totalitate de TPV Technology Limited („TPV”), care este unul dintre cei mai mari producători de monitoare și TV-uri LCD din lume.
MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”) comercializează și vinde exclusiv ecrane LCD marca Philips în întreaga lume sub licență de marcă înregistrată de Koninklijke Philips NV. Cu ajutorul puterii brandului Philips și experienței TPV în producția de ecrane, MMD folosește o abordare rapidă și concentrată pentru aducerea de produse inovatoare pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *