Cum sa preveniti riscurile in domeniul industriei alimentare cu ajutorul covoarelor

 

Sectorul alimentar are cateva zeci de mii de angajati in Romania. Acestia sunt raspanditi in diferite industrii precum cea a pestelui, carnii, bauturilor, produselor lactate, fructe si legume, dar si zahar, paste si ulei. Aceste sectoare sunt foarte afectate de riscurile profesionale si, prin urmare, este necesar sa se asigure siguranta celor care lucreaza.

Aceasta prevenire a riscurilor profesionale consta in abordarea prioritara a masurilor de siguranta. Riscurile din sectorul industrial pot fi mai mult sau mai putin semnificative in functie de specificul industriei. Compania trebuie sa protejeze sanatatea, precum si siguranta lucratorilor si a masinilor si, astfel, sa ia masurile necesare. Aceste masuri vor rezulta din alegeri si prioritati semnificative.

Manipularea repetitiva, transportul incarcaturilor si posturile de lucru restrictive sunt inca numeroase in ciuda automatizarii si participa la debutul anumitor afectiuni si pot duce la accidente de munca. Afectiunile pot fi, de asemenea, favorizate de munca in conditii de temperaturi scazute si de stres. Exista multe boli profesionale recurente in sectorul industrial.

Prima cauza de accident in industria alimentara: deseurile grase, lichide si solurile umede sau slab intretinute duc la caderi care pot avea consecinte importante in viata profesionala a angajatilor. Pentru a efectua o evaluare a riscurilor profesionale, compania trebuie sa stabileasca un diagnostic al riscurilor. Aceasta evaluare se va baza pe 2 concepte principale: riscuri si pericole, riscul fiind asociat cu o actiune care expune angajatii la pericol.

Indiferent de pozitia de la receptia materiilor prime la livrarea produselor finite in timp ce trece prin curatenie si intretinere, compania trebuie sa evalueze si sa identifice diferitele riscuri specifice diferitelor statii de lucru din incinta acesteia.

Pentru a preveni aceste caderi si alunecari, dar si anumite afectiuni si boli profesionale, se recomanda instalarea unor covoare profesionale adaptate mediului si statiei de lucru in cauza, pentru a le oferi angajatiilor un mediu stabil pe care sa calce. In aceasta categorie intra: covoare antiderapante, ergonomice, covorase dezinfectante, anti-oboseala, covorase antistatice etc. Astfel de covorase se pot achizitiona de la magazinul online sanito.ro, unde sunt disponibile si mochete profesionale, covoare HORECA si multe altele.

Covorasul anti-oboseala industrial este un echipament industrial de protectie conceput pentru a reduce oboseala cauzata de perioade lungi petrecute pe o suprafata dura. Potrivit expertilor, utilizarea acestor covorase industriale face posibila consolidarea sigurantei la locul de munca si imbunatatirea confortului angajatilor care trebuie sa lucreze in picioare pe o suprafata dura (beton, ciment de exemplu), deci repetitive si prelungite.

Covorasele anti-oboseala industriala limiteaza aparitia afectiunilor musculo-scheletice care afecteaza picioarele si membrele inferioare, imbunatatesc productivitatea in cadrul companiei si reduc costurile asociate bolilor si durerii suferite de lucratori.

O persoana care lucreaza in pozitie verticala pentru o perioada lunga de timp, fara un covor profesional, va experimenta treptat o disfunctie de echilibru, o contractie musculara continua, care poate provoca tulburari ale circulatiei sangelui, oboseala si probleme cu spatele si picioarele.

Covorasele anti-oboseala industriala imbunatatesc confortul musculo-scheletic si mentin echilibrul postural necesar, reducand totodata problemele musculo-scheletice si consecintele lor asupra vietii zilnice a utilizatorilor.

Covorasul anti-oboseala creeaza o usoara instabilitate care permite corpului utilizatorului sa oscileze in timp ce incordeaza muschii picioarelor sale. Astfel, operatorul isi misca inconstient picioarele, chiar si intr-o pozitie statica, ceea ce ii permite sa-si odihneasca articulatiile si sa-i stimuleze circulatia sangelui.

Covoare groase, de calitate industriala, care reduc dramatic vibratiile, izoleaza picioarele de suprafetele dure si reci ale pardoselilor si ale umezelii. Covorasele industriale anti-oboseala ajuta la cresterea productivitatii, sigurantei muncii, protectiei industriale si creeaza un mediu de lucru mai bun, reducand totodata riscul de alunecari, accidente, probleme musculo-scheletice etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *