Copiii care învață la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Bucureşti beneficiază de un nou spațiu multifuncțional, amenajat de Asociația Zi de Bine

București, 3 mai 2023: Asociația Zi de Bine inaugurează proiectul „Școala de Poveste, demarat la începutul lunii aprilie, anul acesta. Astfel, copiii care studiază la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, numărul 36, din București, vor avea acces la un spațiu multifuncțional în care vor putea desfășura ateliere antibullying, întâlniri ale clubului de șah sau activități creative și lecții remediale. În plus, una dintre sălile de curs a fost complet renovată și dotată cu tablă  inteligentă. Primele ateliere antibullying s-au desfășurat deja în școală – aproape 250 de copii au participat la intâlnirile cu psihologul echipei Zi de BINE.

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, au oferit 40.000 de euro pentru acest proiect.

„În special în contextul reacomodării la școala offline, după pandemie, copiii au nevoie să simtă că spațiul e al lor. De aceea am creat, cu ajutorul unei echipe de arhitecți conduse de Persida Popescu, o sală pentru activități nonformale, care sperăm să fie cu lipici pentru copii și părinți deopotrivă, să genereze o altfel de conexiune cu școala” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu din București are în total 39 de clase, cu până la 30 de elevi în fiecare clasă și a fost reabilitată ultima dată în anul 2004. În tot acest timp, 1800 de picioare au străbătut aproape zi de zi clasele, laboratoarele, holurile și sala de sport. Școala are nevoie așadar de o împrospătare, iar o echipă de arhitecți a proiectat spațiile creativ, atenția fiind îndreptată la nevoile copiilor.   

„Școala noastră e o școală mare, unde copiii învață în două schimburi, de dimineața până seara. Oricât încerci să protejezi, lucrurile se strică. Iar copiii noștri, ca toți copiii, merită nou și nu doar nou, ci și spectaculos, creativ, modern. Mulțumim Asociației Zi de Bine și echipei de arhitecți pentru ajutor și implicare”, a adăugat Gina Badea, director Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu.

Proiectul de amenajare interioară îi aparține arhitectului Persida Popescu.

Asociația Zi de Bine nu se află la primul astfel de proiect educațional. De la laboratoare de informatică sau robotică, până la centre comunitare, clase în aer liber sau săli de sport, Asociația Zi de BINE și-a propus să ofere copiilor spații prietenoase, care să le ofere o stare de bine și să-i încurajeze să vină la școală.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *