Italianul Andrea Piccin câștigă ediția a patra a competiției de golf Cupa București Domni

  • Românii Laurențiu Jiga și Andrei Loghin se află pe locul doi, respectiv trei
  • Prima competiție a sezonului 2019 a fost organizată în parteneriat cu Bravo Europa

București, 22 aprilie 2019 – Deschiderea noului sezon de golf a fost marcată de cea de-a patra ediție a competiției „Cupa București Domni”, care a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, la Clubul Diplomatic din București. La această competiție au participat jucători amatori din mai multe țări printre care Italia, Franța, Belgia și România.

„Competiția a fost foarte strânsă, iar jucătorii au așteptat cu interes deschiderea sezonulului outdoor. Mă bucură faptul că în fiecare an avem în competiție jucători noi care încep golful la Academia de Golf Demis Papillon. În plus, avem în fiecare an juniori care aleg să vină alături de acest sport care se desfășoară 100% în natură”, a declarat Demis Papillon, fondatorul Academiei de Golf Demis Papillon.

Competiția a fost câștigată de Andrea Piccin. Jucătorul de origine italiană a început golful în 2016 în Bulgaria la Academia de Golf Demis Papillon și în prezent se antrenează în România.

„Am luat parte la o competiție disputată și sunt bucuros că am concurat alături de jucători buni. Este cu atât mai important pentru mine cu cât am reînceput să mă antrenez și să joc constant golf anul trecut. Golful este un sport foarte dinamic în care orice lovitură este imprevizibilă, dovadă fiind și distanța foarte redusă față de locul doi” a declarat Andrea Piccin, câștigătorul celei de-a patra ediție a competiției.

„Anul acesta am demarat un proces de îmbunătățire a terenului, construit acum aproape 100 de ani, și asta se va vedea pe parcursul anului în competiții, dar și în fiecare zi pentru cei care vor veni să joace pe terenul de la Clubul Diplomatic din Herăstrău. Avem o comunitate entuziastă în golf aici și acesta este motivul pentru care am decis să investim în îmbunătățirea terenului”, a declarat fondatorul Academiei de Golf Demis Papillon.

Clasamentul general:

Cupa București Domni 2019
Opening season competition by Bel Profile
Ediția a patra, 20 aprilie 2019 Clubul Diplomatic, București
Locul 1 Andrea Piccin – Italia
Locul 2 Laurențiu Jiga – România
Locul 3 Andrei Loghin – România

„Golful este un sport care dincolo de mișcare și competiție, conectează oamenii într-o comunitate ale cărei principale valori sunt respectul, prietenia, fairplay-ul și mai ales pasiunea. Vom continua să susținem competițiile DPGA și sperăm ca mica noastră contribuție să fie doar o scânteie pentru dezvoltarea acestui sport minunat în țara noastră”, a declarat Adrian Minuța, CEO Bel Profile/ Bravo Europa (România).

Ediția acestui an a Cupei București Domni a fost realizată cu ajutorul partenerului principal al competiției Bravo Europa, un business cu responsabilitate socială al cărui filozofie este aceea că succesul nu este posibil fără conectarea la comunitate și la nevoile acesteia. Prin intermediul Bel Profile, compania promovează excelența și susține performanța, fiind de-a lungul timpului sponsorul unor mari campioni precum: Alina Dumitru sau Mihai Leu și susținând în același timp viitorul sportului românesc, sponsorizând școli și federații cum ar fi Federația de Alpinism, de Aeromodelism sau Academia de Golf Demis Papillon.

Acesta este cel de-al treilea an în care Bravo Europa, prin Bel Profile, susține competițiile de golf organizate la Clubul Diplomatic.

Despre Academia de Golf Demis Papillon

Academia de Golf Demis Papillon este o organizaţie care militează pentru dezvoltarea şi popularizarea golfului în România. Demis Papillon a fondat în 2009 Academia și vizează, pe termen scurt, dezvoltarea jocului de golf în Bucureşti, urmărind, pe termen lung, creşterea şi formarea jucătorilor de golf din România, Bulgaria și Europa de Est. Din 2014, DPGA a devenit partener al cunoscutei școli de golf Gary Edwin din Australia, școală care are filiale deschise pe toate continentele lumii. În 2016 Academia de golf Demis Papillon s-a mutat la terenul de golf de la Clubul Diplomatic din Parcul Herastrău în București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *